Přeskočit na obsah

Témata veletrhu 2023

Veletrh STŘECHY PRAHA je dlouhodobě nejvýznamnější přehlídkou výrobků, materiálů a technologií z oblasti staveb a renovací střech ve střední Evropě, s účastí nejvýznamnějších výrobců a dodavatelů.

Se souběžnými akcemi se jedná o jedinečný odborný veletrh v ČR v oboru střech a úsporného bydlení.

Souběžně probíhá

  • SOLAR PRAHA – Veletrh úspor energií a obnovitelných zdrojů energie, 18. ročník
  • ŘEMESLO PRAHA – Veletrh pro řemeslo, vybavení a bezpečnost práce řemeslníků, 10. ročník s FESTIVALEM DŘEVA A NÁŘADÍ

Témata 2023

STŘECHA JAKO ZDROJ ENERGIE

Veletrh vždy reagoval na aktuální situaci v oboru i ve společnosti a vždy kladl důraz na udržitelné stavění, úspory energií a zvyšování podílu ekologických stavebních materiálů. Jedním z hlavních témat nadcházejícího ročníku je efektivní využívání obnovitelných zdrojů, dále střešní fotovoltaika a řešení pro energetickou soběstačnost.

ZELENÉ STŘECHY

Na veletrhu se budou řešit praktické otázky spojené s vybudováním zelené střechy, zásadami projektování, realizace a následné údržby. Opomenuty nebudou nové trendy v podobě kombinace zeleně a fotovoltaiky neboli biosolární zelené střechy, které přinášejí řadu výhod – účinnější ochlazování povrchu střechy, vyšší produkci elektřiny (vegetace ochlazuje spodní část solárních panelů a zvyšuje tak jejich efektivitu) a vytvoření biologické rozmanitosti.

ZADRŽOVÁNÍ DEŠŤOVÉ VODY

Střecha je ideálním prostorem k zachytávání srážek. Cílem veletrhu Střechy Praha je představit efektivní řešení zadržování dešťové vody pro budoucí použití, zalévání, splachování nebo praní. Odborníci v poradenském centru vysvětlí podrobnosti a postupy pro získání státní podpory na využití srážkové a odpadní vody v domácnosti i na zahradě. Též přiblíží, jak se zvýhodňují budovy se zelenými střechami, které z velké části zamezují odtoku vody do kanalizace, a jaké jsou povinnosti u novostaveb ohledně zadržování dešťové vody.

TERASY A PERGOLY

Terasy neboli provozní střechy se těší stále větší oblibě.  Materiály pro stavbu dřevěných teras, pergol a další dřevosortiment jsou náplní Festivalu dřeva a nářadí, který je nedílnou součástí veletrhu.

DIGITALIZACE

Trendem ve stavebnictví i v oblasti řemesel je digitalizace. Na veletrhu budou prezentovány nejmodernější technologie, například řešení pro detekci zatékání střech, zaměřování střech a objektů, zpracování konstrukce a následně výrobní dokumentace, samozřejmostí už je dnes podrobný výpis materiálů, vizualizace či příprava dat pro CNC výrobu. Nebudou chybět špičkové digitalizované nástroje a nářadí.

DOPROVODNÝ PROGRAM

Součástí veletrhu je rozsáhlý doprovodný program zahrnující konference, semináře, diskusní setkání s odborníky, praktické ukázky řemesel, bezplatná poradenská centra pro všechny oblasti výstavby, atraktivní soutěže pro vystavovatele i návštěvníky.

Podobné články

Reklama
1000×210 Témata veletrhu 2025

Veletrh se koná pod záštitami

Partneři veletrhu

Novinky z veletrhu na váš e-mail

Žádný spam | Odběr můžete kdykoliv odhlásit